Drága hotelt fizettek, olcsó helyre tették őket Cipruson

2013.10.27. 12:24
Több mint százezer forintot fizetett fejenként a Blue Travel utazási irodának az a magyar turistacsoport, amely szombaton utazott ki Ciprusra. A magyaroknak ötcsillagos szállodát ígértek, de helyette egy jóval olcsóbb hotelbe vitték őket. Az iroda elérhetetlen.

Szombaton érkezett Ciprusra a Blue Travel utazási iroda egyik csoportja. A turistáknak rögtön a reptéri leszállás után problémái adódtak.

A társaság egy ötcsillagos hotelben tervezte eltölteni egyhetes nyaralását, a papírjaikon szereplő foglalás is az Ayia Napa üdülőövezetben található felső kategóriás Adams Beach Hotelben szólt. A helyi idegenvezető azonban egy másik, lényegesen olcsóbb szállásra vitte őket.

A szállás körüli vitában kiderült, hogy az Adams Beach Hotelben a turisták kezében lévő vócserek ellenére valójában nem is tudtak a magyarok érkezéséről. Az iroda az olcsó szálláson foglalt szobákat.

A csoport hiába vitatkozott a helyi idegenvezetővel, ő nem a Blue Travel alkalmazottja volt, a budapesti irodát pedig hiába hívták, nem válaszolt senki a keresésükre.

Az Index is megpróbálta elérni a Blue Travel budai irodáját, de vasárnap délelőtt sem az ottani, sem a cég honlapján megadott ügyeleti számokon nem vették fel.