Eddig nem volt gyanús a klienseit átverő Blue Travel

MTI/Index
2013.10.30. 19:43

Vizsgálja a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) a Blue Travel utazási irodával kapcsolatos helyzetet, közölte a hivatal szerdán. Mint ahogy arról az Index elsőként beszámolt, több mint százezer forintot fizetett fejenként a Blue Travel utazási irodának egy magyar turistacsoport, amely szombaton utazott ki Ciprusra, ötcsillagos szállodát ígértek nekik, de helyette egy jóval olcsóbb hotelbe vitték őket.

A Népszava szerdai számában már arról írt, hogy a Blue Travel bezárt, és valószínűleg ki sem nyit többet.

A sajtóhírekre is figyelemmel az MKEH mint kereskedelmi hatóság vizsgálja a helyzetet, írta szerda délután a kereskedelmi engedélyezési hivatal. Tisztázzák a tényállást, és aztán megteszik a hatáskörükbe tartozó, szükséges intézkedéseket.

A hivatal közölte, hogy a Blue Travel Online Utazási Iroda Kft. a szerdán hatályos adatok szerint szerepel abban a hatósági nyilvántartásban, amelyet az MKEH vezet az utazásszervezői, illetve utazásközvetítői tevékenységet folytató vállalkozásokról. Károsultról konkrét bejelentés a hivatalhoz nem érkezett.

Az utazási iroda érvényes vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. nyújtja 24 millió forint kockázatviselési összegben. A vállalkozónál az MKEH nem állapított meg jogsértő körülményt az elmúlt években, írták.