Milliós olasz vakáció az önkormányzat pénzén

2013.11.11. 08:16

2,4 millió forintba került az az egyhetes olaszországi vakáció, amelyen Nyírlugos város képviselő-testülete, összesen tizenhat fő vett részt – írja a Blikk. Az egy éve még több mint egymilliárdos, azóta az állam által átvállalt adóssággal rendelkező város polgármestere, Hovánszki György (Fidesz-KDNP) szerint az ehhez hasonló tanulmányutak nagyon hasznosak. A túra résztvevői a város iskolabuszával mentek, amit a polgármester is vezetett.

A polgármester elmondása szerint a programjában azt ígérte a választóknak, hogy a képviselő-testület tagjai nem kapnak majd fizetést, cserébe viszont tanulmányutakon vehetnek részt. Szerinte ezzel a ciklusban több mint húszmillió forintot spórolnak meg, ezért éri meg a külföldi utazás, meg persze azért is, mert Széchenyi István is világlátásra buzdította honfitársait.

A buszos körutazás résztvevői jártak Firenzében, Rómában, a Vatikánban, Assisiben és Nápolyban, de azt is megtapasztalták, hogyan működik az olasz egészségügy, és milyen a közbiztonság nyugaton.