A 4K! legalizálná a marihuánát

2013.11.13. 12:31

A marihuána teljes körű legalizálásával kampányol a 4K!, a párt a fű forgalmazásából származó állami bevételt arra fordítaná, hogy kilenc hónapra visszaemeljék a munkanélküliek álláskeresési járadékát.

„Tévedés történt, amikor a füvet a drogok közé sorolták be. Ideje helyre tenni, hogy mi micsoda. A fű nem drog” – mondta Istvánffy András, a 4K! elnöke budapesti sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a marihuána kevésbé ártalmas, mint az alkohol, mégis börtönnel büntetik a fogyasztókat.

Szerinte a füvezés Magyarországon mára általános társadalmi gyakorlattá vált, a mostani helyzet mindenkinek rossz, „egyedül a maffiának jó." A legalizációban óriási plusz adóbevételt látnak, emellett úgy véli, ez nehezítené a hozzájutást a keménydrogokhoz is.

Példaként a Washington államban bevezetett legalizálást említette. A 4K! modelljében a fű jövedéki termék lenne, a termesztéséhez engedélyt kellene kiváltani, és erre lenne szükségük az árusoknak is. Füvet szívni ott lehetne, ahol most dohányozni, de nem tilos alkoholt inni.