Fülöp, Evelin
EUR 393,69 Ft
USD 368,59 Ft
13 °C
27 °C

Élő kecskerákokra bukkantak egy kisbuszban

2013.11.13. 10:56

Több mint hetven élő kecskerákot találtak pénzügyőrök egy mikrobuszban, Csongrád megyében. A 3,6 millió forint eszmei értékű állatszállítmányt lefoglalták, és a jármű vezetője ellen büntetőeljárást indítottak - közölte az adóhatóság.

A pénzügyőrök közúti ellenőrzéskor állították meg Nagylak térségében a belga rendszámú mikrobuszt, amelyben heten utaztak. A NAV munkatársai a mikrobusz utasterében, egy kartondobozba rejtve 72 élő kecskerákot találtak.

A kecskerák (Astacus leptodactylus)
A kecskerák (Astacus leptodactylus)
Fotó: Wikipedia

A szakértő előzetes véleménye alapján az állatok Magyarországon védettek, ezért azok szállításához az illetékes természetvédelmi hatóság engedélye szükséges. A jármű román sofőrjének nem volt ilyen engedélye, ezért a pénzügyőrök a 3,6 millió forint eszmei értékű állatszállítmányt lefoglalták, és a férfi ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét