A Gyurcsány-kormány exszóvivője az UNICEF élén

2013.11.18. 13:34

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány kuratóriuma új igazgatót nevezett ki a szervezet élére. A két és fél év után távozó dr. Bábel Tamás helyére Danks Emese került, aki november elejétől vezeti a magyarországi UNICEF-et – jelentette be a szervezet. Danks a Gyurcsány-kormány volt szóvivője, azt megelőzően a Tescó szóvivője volt. Idén májusig pedig az Erste Bank Hungary kommunikációs igazgatójaként tevékenykedett. 

„Hónapok óta aktív önkénteseként dolgoztam az UNICEF-nek, így ismertem már a szervezet munkáját, dolgozóit. Kezdetek óta úgy éreztem, hogy itthon vagyok, ide tartozom. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a nemzetközi és a hazai gazdasági életben szerzett, közel 20 éves tapasztalatomat, a magyarországi UNICEF vezetőjeként kamatoztathatom tovább” – mondta Danks Emese.

Az szervezet közleményéből kiderül, az idén megújított ​„Higgyünk a Nullában”  kampány  jövőre is folytatódik. ​Mellette ​pedig ​elindítják a gyermekbántalmazás elleni új​ ​programját, ami​ben Liam Neeson, UNICEF-nagykövet ​ segítségével hívja​ fel a figyelmet a gyermekekkel szembeni erőszak problémájára.