Valér
4 °C
8 °C

Mesterházy Áder Jánost sürgeti

2013.11.20. 13:40 Módosítva: 2013-11-20 13:46:26

Az MSZP frakcióvezetője levelet írt Áder Jánosnak, miután kedden már a sokadik alkalommal elszólta magát egy fideszes politikus és azt állította, hogy 2014. április 6-án fogják megtartani az országgyűlési választásokat. Németh Szilárdot a TV2 Mokka c. műsorában arról kérdezték, hogy képviselőként vagy polgármesterként politizálna-e 2014 után, mire azt válaszolta, „úgy néz ki, hogy az április 6-i országgyűlési választásokon fogok indulni".

Ezzel az a probléma, hogy a választások időpontját nem a Fidesz jelöli ki, hanem a köztársasági elnök. Ő viszont még nem jelentett be semmiféle dátumot.

Mesterházy szerint ha igaz, hogy a választások időpontjáról mégis döntés született, de arról csak a Fidesz tud, az stratégiai előnyhöz juttatja a kormánypártot.

Mesterházy Attila levele Áder Jánosnak

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Legutóbbi találkozásunk alkalmával Köztársasági Elnök úr arról tájékoztatott, hogy a 2014-es országgyűlési választások pontos időpontjáról egyeztetést kezdeményez valamennyi parlamenti párt vezetőjével, még döntésének meghozatala előtt. Ezen javaslatát hasznosnak és fontosnak tartottam.

Mint Ön is tudja, egy párt számára a felkészülés szempontjából nem mindegy, hogy melyik hónap mely napján lesznek a választások. Különösen igaz ez a mostani helyzetre, amikor új szabályok, új feltételek szerint kell a kampányt tervezni. Ugyanakkor kormánypárti politikusok egymástól független megnyilatkozásaiból arra következtetek, hogy a választások időpontja előttük már ismert.

Amennyiben a feltételezésem helytálló, az stratégiai előnyt biztosít a kormányzó pártoknak.

Ezért tisztelettel kérem Önt, hogy mielőbb tisztázza a helyzetet és tegye egyértelművé, továbbra is igényt tart-e a pártokkal való érdemi konzultációra végső döntésének meghozatala előtt, vagy ez a döntés a Fideszben már megszületett, és csak az Ön általi kihirdetésre vár. Ha ez utóbbi igaz, akkor viszont lebegtetés helyett, kérem, mielőbb hivatalosan is jelentse be, hogy ne csak a Fidesz, hanem a többi választásokon induló párt is tervezni tudja a kampányát.