Nyugaton eső, keleten köd lesz a hétvégén

2013.11.22. 19:25

Nyugaton a sok eső, keleten a sűrű köd miatt adott ki figyelmeztetéseket hétvégére a meteorológiai szolgálat. Enyhe hétvége után hétfőre erős lehűlés várható, akár hózáporral.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Vas és Zala megyében szombaton több mint 30 milliméter csapadék hullhat, ezért adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést. Hét keleti megyében pedig a tartós sűrű köd miatt adtak ki figyelmeztetést.

Pénteken elsősorban a Dunántúlon, szombaton már a középső tájakon is egyre többfelé ered el az eső, ugyanakkor a keleten hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Vasárnap keleten is beborul az ég, és ott is egyre nagyobb területen várható eső. A nap második felében hideg levegő áramlik majd az országba észak felől. Megerősödik, a Dunántúlon pedig akár viharossá is fokozódik az északi, északnyugati szél.

A jövő hét elején beköszönt a tél; több helyen várható havazás, hózápor, erős, olykor viharos széllökések kíséretében.

A hétvégén éjszaka 3, 9 fok között, napközben nyugaton 6, 12 keleten akár 13, 16 fokot is mérhetünk majd. A jövő hét elején egyre többfelé várható fagy, és napközben is csak kevéssel 0 fok fölött alakul a hőmérséklet.