Móric
9 °C
15 °C

Elítélték a részeget verő rendőrt

2013.11.28. 12:55

Jogerősen másfél év, végrehajtásában két esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a tiszakécskei rendőrt, aki szolgálat közben bántalmazott egy részeg férfit. A táblabíróság hivatalos eljárásban történt bántalmazás és testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a 34 éves vádlottat.

A tiszakécskei rendőrösön körzeti megbízottként dolgozó vádlott társával 2011. június 2-án este a tulajdonos hívására ment ki egy házhoz, mert a férfinál dolgozó későbbi sértett ittasan fenyegetőzött és rugdosta az udvaron a vödröket.

A vádlott bement a sértett lakrészébe, járőrtársa az ajtóban megállt. A vádlott megkérdezte a sértettől, van-e valamilyen fegyvere, majd amikor az elővette a zoknijában tartott, étkezéshez használt alumínium kését és az asztalra tette, a rendőr pofon vágta a férfit. A sértett el akart menni, de amikor fölállt, a vádlott ismét pofon csapta. Az ittas férfi elveszítette az egyensúlyát, és nekiesett az ágya vaskeretes végének, ahová a bal karját beütötte.

Az eset után a sértett elment a kórházba, ahol megállapították, eltörött a karja és beszakadt a dobhártyája, gyógyulása négy-öt hétig tartott.

A vádlott járőrtársa a bántalmazásban nem vett részt, de az ítélet szerint társát passzív magatartásával szándékában erősítette, ezért őt bűnsegédként marasztalta el a bíróság és 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

A két rendőr a bűncselekmény elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport