Fegyverrel fenyegetőzött a veszprémi nyugdíjas

2013.12.04. 19:18
A veszprémi rendőrkapitányság szerda délután garázdaság miatt előállította, P.J. veszprémi nyugdíjast, aki fegyverrel fenyegette a közútkezelő üzemmérnökség munkatársait. Felesége úgy két hónapja észlelte, hogy férjével valami nincs rendjén.

A Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást a férfival szemben, ezért a hatóság a fegyver viselésére vonatkozó – egy nappal korábban jogszerűen kiadott – engedély bevonásáról intézkedett, a gáz riasztófegyvert lefoglalták és házkutatás megtartása felől intézkedtek, írja a veol.hu.

P.J kedden délelőtt kézifegyverrel rontott be régi munkahelyére, a Közútkezelő veszprémi üzemmérnökségre, nagy zavart és ijedtséget keltve régi munkatársai között.

Szerda délelőtt a pápai üzemmérnökségen jelent meg fegyverrel hadonászva, azt üvöltözte mindenkit lelő, a kamionsofőröket is, mert pénzesgyőri háza környékén túl nagy a forgalom.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetőjétől megtudtuk, hogy P.J. jó kolléga volt, s csak nemrégiben figyeltek fel a furcsa viselkedésére.

Néhány hónapja kezdett bejárni a volt munkahelyére, s vélt vagy valós sérelmeit orvosolandó, paprikaspray-vel majd gázpisztollyal fenyegetőzött. Úgy tudja, a pápai kollégák látni vélték, hogy vadászfegyvere volt a gépkocsija csomagtartójában. Az osztályvezető elmondta, fokozták biztonsági intézkedéseket az üzemmérnökségeken, s a nap folyamán állandó kapcsolatban álltak a rendőrséggel.

P.J. felesége úgy két hónapja észlelte, hogy férjével valami nincs rendjén.

– Sokszor volt zaklatott, túl élénk, izgatott, üldözési kényszerképzetei is voltak, hogy megfigyelik, kísérik, féltem és aggódtam – mondja P.É., akitől megtudjuk, hogy miután férjétől azt hallotta, hogy fegyvertartási engedélyért folyamodik, a rendőrséghez fordult segítségért, de vállvonogatáson kívül semmi biztatót nem mondtak neki.

– Én figyelmezettem a rendőrséget, hogy ebből még nagy baj lehet. Arról nem volt tudomásom, hogy a volt munkahelyén fegyverrel fenyegetőzött, de arra is felhívtam a hatóság figyelmét, hogy polgárőrként kíván ténykedni a városrészben, amit, tekintettel a zavarodott állapotára, meg kellene akadályozni.

A veszprémi MRFK hivatalos közleménye szerint szerdán a kora délutáni órákban érkezett bejelentés a VMRFK ügyeletére, miszerint a Közútkezelő pápai üzemmérnökségén egy férfi feltehetően gáz-riasztófegyverrel fenyegetőzik, a bejelentést követően megkezdték a férfi felkutatását, s 15 óra 20 perckor elfogták.