Bajnai–Kocsis Máté: 1-0

2013.12.05. 15:34 Módosítva: 2013.12.05. 15:43

Nem Bajnai Gordon kérésére és nem is az ő nevében foglalták el a Fidesz Lendvai utcai székházát a székházfoglalók, ezért Kocsis Máté valótlanságot állított, amikor egy júliusi sajtótájékoztatón ezt állította, mondta ki a Fővárosi Törvényszék első fokon.

Kocsis ezzel a kijelentésével megsértette Bajnai jó hírnévhez való jogát. Az Együtt-PM közleménye szerint Kocsisnak saját költségén több újságban és tévécsatornán is közzé kell tennie bocsánatkérő nyilatkozatát, 300 ezer forint nem vagyoni kártérítést kell fizetnie, és a teljes perköltség is őt terheli. Bajnai jótékony célra ajánlotta fel a kártérítés összegét.

Kocsis tovább támad

Kocsis Mátét nem viselte meg az elvesztett per és a kötelező bocsánatkérés. Facebookján rögtön azzal támadott, hogy szerinte jellemző ez az egész, mivel "Bajnai élete másról sem szól, csak felelősség elkerüléséről" és a "bíróság ma a jogi helyzetet értékelte", a politikai felelős Bajnai.  A bírósági ítélet dacára is állítja, hogy bizonyítékai vannak arra, hogy Hallgatói Hálózat diákjait Bajnai embereinek kell tekinteni, amihez a szinte kizárólag Bajnai és Mesterházy ostorozásának szentelt Dr. Tény nevű oldal cikkét vette elő. Mondjuk ehhez még azt is hozzátette, hogy: "a bíróság döntését természetesen tiszteletben tartom".

Kocsis Máté július 1-jei sajtótájékoztatóján arra szólította fel az Együtt-PM szövetséget, hogy aznapra szervezett tüntetésén tartsa be a törvényeket, ne ismétlődjön meg az az erőszakos fellépés, amely márciusban történt a Fidesz Lendvay utcai székházánál. Azt mondta: azzal, hogy a demonstráción Bajnai Gordon is részt vesz, nyilvánvalóvá teszi, hogy a korábbi erőszakos akciók is az ő kérésére valósultak meg – írja a közleményében az Együtt-PM.