Meghosszabbították a nyomozást a Vadai-ügyben

2013.12.07. 08:53

Idén már nem fejeződik be a nyomozás Vadai Ágnes DK-s politikus hűtlen kezelési ügyében, írja a Magyar Nemzet. A Központi Nyomozó Főügyészség azért folytat eljárást Vadai ellen, mert a politikus honlapját külsős cégek fejlesztették és tartották karban, amikor a honvédelmi tárca államtitkára volt. Ám az ilyen feladatokkal külön főosztály foglalkozott a minisztériumban. Az ügyben Hende Csaba honvédelmi miniszter tett feljelentést.

A nyomozást jövő márciusig hosszabbították meg. Ha tehát lesz vádemelés, az épp az országgyűlési választások idejére is eshet.

A bűncselekményben a feljelentés szerint érintett lehet Szeredi Péter, a Honvédelmi Minisztérium (HM) volt kabinetfőnöke is. A hűtlen kezelés gyanúja azért merült fel, mert Vadai államtitkári honlapjának szerkesztésével és az ehhez köthető PR-feladatokkal két külsős céget is megbíztak több millió forintért, miközben ez a HM belső szabályzata szerint az akkori kommunikációs főosztály feladata volt. A gyanú szerint a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket Vadai Ágnes írt alá még a HM parlamenti államtitkáraként.

Vadai Ágnes ezzel kapcsolatban arra hivatkozott: ha megsértette volna a szabályokat, arról a HM jogászai nyilván tájékoztatták volna, a teljesítést pedig maga a honlap igazolja.