Töltsön egy napot a négy fal között!

2013.12.07. 07:31 Módosítva: 2013.12.07. 08:14

Hózivatar és 110 km/órás szél is előfordult szombat hajnalban, írta a Facebookon az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elsősorban a Dunántúl északi felén, Tatabánya környékén kísérte a heves hózáporokat villámtevékenység. Az 5-6 km magas zivatarfelhőkből rövid idő alatt helyenként 5 cm-t meghaladó vastagságú hóréteg hullott, és a felhők az orkán erejű magassági szelet a talaj közelébe is lekeverték: a győr-péri automatánk 112 km/h-s lökést regisztrált.

Másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt több megyére. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest és Fejér megyében a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/órát is. A citromsárgával jelzett területeken hetvennél erősebb széllökések lehetnek. Ráadásul lesznek helyek, ahol gyenge hófúvás is kialakulhat.

met
Fotó: met.hu

Ma felhőátvonulások várhatók, hosszabb-rövidebb napsütéssel, szórványosan hózáporral, néhol záporral. Az északnyugati szél erős, többfelé viharos lesz, csak késő délutántól mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 1 és 6 fok között alakul, de a szél miatt ennél hidegebbet érezhetünk. Késő este -3, +2 fok valószínű.

A folytatásra is kíváncsi?

A következő két hét időjárása a Kárpát-medence nagy részén az átlagosnál szárazabbnak és kissé hidegebbnek ígérkezik. Részletek itt>>>