Feladta magát a szegedi villamosos támadó

2013.12.09. 17:16 Módosítva: 2013.12.09. 21:15

Feladta magát a rendőrségen az a 24 éves szegedi férfi, aki péntek este verte meg a helyi kettes villamoson azt az embert, aki rászólt, hogy ne cigizzen a járművön. Az Index úgy tudja, a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsították meg és már őrizetbe is vették. H. Csongor beismerő vallomást tett, a rendőrség előzetes letartóztatását kezdeményezi.

img 1683
Fotó: Police.hu

A  villamos tele volt, de senki nem segített az áldozatnak, amikor a támadója földre vitte és teljes erőből ököllel ütötte az arcát. „Amolyan nagypofájú fiatalok voltak. Az egyik rágyújtott, majd látványosan vigyorogni kezdett mindenkire, és felfelé fújta a füstöt. Látszott, hogy fel akarja hívni magára a figyelmet” – idézte fel az esetet a megvert Bérczes Dávid.

„Felbosszantott, hogy senki nem szólt rá, ezért én mentem oda, és szóltam, hogy itt nem lehet cigizni. Válaszként az arcomba fújta a füstöt, mire én kivettem a cigit a kezéből, és elnyomtam a padlón. A srác megkérdezte, hogy menőnek érzem-e most magam, de válaszolni már nem tudtam, mert felállt, kirúgta a lábamat alólam, majd miután elestem, két kézzel, teljes erőből ököllel ütni kezdte az arcomat.” – mondta a Délmagyarnak.

A verekedő fiú csak bekiabálásokat kapott, már éppen Dávid fejét kezdte rúgni, amikor a haverja lerángatta a villamosról a Tavasz utcánál. Dávid, miután fel tudott kelni, előrement a sofőrhöz, hogy elkérje a szerelvény adatait. Vérző orral elment a mentőállomásra, ahonnan átküldték a traumatológiára, eddigre már a homloka is feldagadt. Miután megröntgenezték és felvették a leleteit, elment a rendőrségre feljelentést tenni – mint kiderült, ezt előtte senki nem tette meg.

A Délmagyar információi szerint az elkövető hétfő délután jelentkezett a rendőrségen. A nyomozók az Index információi szerint a villamos belső kamerafelvételei alapján azonosították a gyanúsítottat. Miután a férfi megtudta, hogy a rendőrök városszerte keresik, H. Csongor feladta magát. Időközben megtalálták a 24 éves férfi társát is, ő a gyanú szerint ugyan a sértettet nem bántalmazta, de a villamosba a leszállást követően belerúgott.