Egy Orbánnak írt nyílt levél miatt akadtak ki a magyar muszlimok

2013.12.10. 17:06
A Magyar Iszlám Közösség egykori elnöke nyílt levélben kérte Orbánt, hogy álljon ki a szíriai keresztények mellett. A Magyar Iszlám Közösség szerint ez provokáció.

Úgy látszik, a tízmillió nyílt levelezők országában élünk. Itt nemcsak a "demokratikus ellenzék" erői bombázzák egymást nyílt levelekkel. Most éppen Mihálffy Balázs, a Magyar Iszlám Közösség korábbi elnöke írt levelet Orbán Viktornak egy blogon és valamilyen rejtélyes okból éppen a magyar kormányfőtől várja, hogy rendet tegyen a polgárháborús Szíriában. De legalábbis védje meg a keresztényeket. Mihálffy szerint valahogy így:

Álljon fel, és mondja meg George Sorosnak, aki Magyarország éves nettó hazai össztermékével majd azonos, ha azt meg nem haladó összeggel támogatja a Szíriában élősködő militáns csoportokat, és terrorszervezeteket, ha már keresztény értékekről tett nyilatkozataitól hangos a magyar "média", hogy a magyar kormány elhatárolódik ettől barbár kőkorszaki cselekménytől.

Mutassa meg meg Magyarország első embereként, hogy van önben annyi potenciál, mint amennyi potenciált hibernál George Soros, hogy a magyar nemzet tehetetlen, és cselekvésképtelen legyen.

Ha nincs példa ajánlom önnek élő követendő példaként, Dr. Bashar al-Assad szír elnököt.

A Magyar Iszlám Közösség (MIK) kiakadt Mihálffy levelén, szerintük az előző elnökük provokálja Orbánt, aki valószínűleg el sem olvasta ezt a levelet. A MIK hangsúlyozza, hogy nem Orbán megvédése a cél (ugyanezt tennék, ha más kormányfőről lenne szó), hanem elfogadhatatlannak tartják, hogy valakinek a szír elnök legyen a példakép.

A cikk Orbán Viktor olyan korábbi nyilatkozatait citálja elő, amelyekben a magyarság kereszténység útján való fennmaradásáról beszélt, a szerző pedig véleményünk szerint összemossa ezzel a közel-keleten zajló polgárháborús eseményeket egy európai ország fejlődésével. A leginkább megbotránkoztatónak mégis azt találjuk, amikor Mihálffy Balázs azt tanácsolja hazánk miniszterelnökének, hogy élő követendő példaként tekintsen Bashar Al-Assad szír elnökre. Arra a vezetőre, aki hatalma megtartása érdekében éleslőszerrel lövetett saját népe közé.

A MIK kirohanásának a legszebb mondata pedig így szól:

A Magyar Iszlám Közösség ezért a jövőben úgy tekint Mihálffy Balázsra, mint aki kiírta magát a mértékadó publicisták sorából.