Rendőr vette el a férjét halálra égető nőt

2013.12.10. 07:29

Börtönben kötött házasságot egy életfogytiglanra ítélt asszony, egy a kilencvenes évekig rendőrként dolgozó férfival. A nőt emberölésért tartják fogva Kalocsán: a bíróság megállapítása szerint begyógyszerezte, megszurkálta, a fürdőkádban gázolajjal locsolta, majd felgyújtotta és halálra égette a férjét. Új párja ártatlannak hiszi, írja a borsonline.hu.

„Biztos vagyok benne, hogy Andreát ártatlanul hurcolják meg. Minden jogi lehetőséget megragadok, hogy ezt bebizonyítsam” – nyilatkozta a Borsnak a férfi, akinek a lap szerint, mióta leszerelt az elesettek segítése az életcélja. 

Az esküvő tíz percig tartott. A parancsnok engedélyével az esküvőn ott volt a nevelőtiszt és a család is. A lap szerint a szertartás végén hitvesi csók helyett megpuszilta egymást az ifjú pár. A férfi egyébként a házassággal azt is vállalta, hogy a büntetőper 10 millió 350 ezer forintos költségét feleségével együtt kifizeti. Azt kérte, hogy ő is fizethesse a havi részleteket. A nő ügyével kapcsolatban pedig már a strasbourgi emberi jogi bírósághoz is fordult. 

A nőt különös kegyetlenséggel elkövetett em­ber­ölé­sért a Szegedi Ítélőtábla életfogytiglani fegyházra ítélte, legkorábban 35 év múlva szabadulhat.