Szlovák csalók tarolták le a trafikokat

2013.12.10. 12:46

13 városban csaptak be pénzváltás ürügyén trafikosokat azok a szlovák csalók, akiket Sárbogárdon fogtak el és Zalaegerszegen előzetes letartóztatásba helyeztek.

A 41 és 43 éves férfi augusztusban érkezett Magyarországra, és először Győrben, majd az egész ország területén azzal tért be dohányboltokba, hogy vásárol és pénzt vált. Az eladókat azonban megtévesztették a nagycímletű bankjegyek többszöri váltásával és gyors forgatásával, és így alkalmanként 10 és 60 ezer forint közötti összegeket szereztek.

Zalaegerszegen szeptemberben követték el az első bűncselekményeket, majd Mezőberényben, Komáromban, Egerben, Ajkán, Pécsett és Szarvason is hasonló módszerrel csaltak, de még érkeznek információk más rendőrkapitányságoktól is. Az eddig ismert helyszíneken összesen 470 ezer forintot zsákmányoltak a csalók.

A zalaegerszegi rendőrök a múlt csütörtökön Sárbogárdon fogtak el őket. A bíróság szombaton elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását. A rendőrség szerint még egy szlovák társuk is segédkezett a bűncselekmények elkövetésekor, a szlovák hatóságoktól pedig már kértek, de még nem kaptak információt a két férfi múltjáról. Az elkövetőket többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják.