Egyedül maradtak Gyurcsányék

2013.12.11. 10:30 Módosítva: 2013.12.11. 11:05

Sem az MSZP, sem az Együtt-PM Szövetség nem válaszolt december 10-ig a Demokratikus Koalíció felvetésére az ellenzéki összefogás kiszélesítéséről. A DK arra kérte a két pártot, hogy vizsgálják felül a választási együttműködésre kötött kötött korábbi megállapodásukat, és kezdjenek tárgyalásokat a szélesebb összefogásról.

Ebben a helyzetben a Demokratikus Koalíció önállóan folytatja választási felkészülését és megerősíti, hogy önálló pártlistával és valamennyi választókerületben saját jelölttel indul a választásokon, közölte a Demokratikus Koalíció. A DK ugyanakkor a politikailag, közjogilag lehetséges legkésőbbi időpontig fenntartja a közös indulásra tett javaslatát és bármikor készen áll  erről tárgyalást folytatni és megegyezni.  

Józsa István, a z MSZP frakcióvezető-helyettese kedden a Duna Közbeszéd című műsorában azt mondta: ha valaki ilyen ultimátumszerű felszólítással él, határidőket szab, annak nem az a célja, hogy megegyezés jöjjön létre. Józsa ugyanakkor úgy látja: a választás előtt meg fognak tudni állapodni Gyurcsánnyal, hiszen "a DK támogatói derék, baloldali szavazók. Azokra mi számítunk".

Az Atv.hu tegnap azt közölte, hogy az elkövetkező napokban az MSZP ózdi alapszervezetéből 20-25 párttag átlép a DK ózdi szervezetébe.