Jött a kormánymegbízott, kivezényelték a diákokat

2013.12.12. 20:22 Módosítva: 2013.12.12. 20:22

Kivezényelt középiskolások előtt nyitotta meg az Alaptörvény illusztrációiból álló kiállítást csütörtökön a kormánymegbízott Szombathelyen - írja a nyugat.hu.

A lapnak egy pedagógus arról írt, hogy az iskolája, sok másik középiskolával egyetemben, kapott egy levelet a következő szöveggel:

Tisztelt Igazgató Asszony! Tisztelt Igazgató Úr! 2013. december 12-én, csütörtökön 14:30-kor a Szombathelyi Képtárban vándorkiállítás nyílik Az Alaptörvény illusztrációi címmel. Kormánymegbízott úr kérése, hogy iskolánként 20-25 fő a végzős osztályokból képviselje az iskolát. 

A portál újságírójának beszámolója szerint a képtár környékén már több tucatnyi fiatal időzött, és benn a teremben is voltak bőven. Amikor a diákoknak arról érdeklődött, van-e, aki tényleg azért jött, mert érdekli a dolog, illetve a festmények, meglehetősen egyforma válaszokat kapott. Mint írta:

A legtöbb diák kötelező jelleggel jelent meg (volt, aki a "nagyon erősen ajánlott" kifejezést használta a helyzet leírására), néhányuknak viszont némi "ellenszolgáltatást" ajánlottak cserébe a tanáraik. Akadtak olyanok is, akik egy tanóra keretében jöttek.

A portál beszámolója szerint a festményekről viszont nem túl sok. "Amint a kiállítást tényleg megnyitották, és vége lett a beszédeknek, a Képtár gyakorlatilag percek alatt kiürült: a képeket szinte csak a kormánybiztos és a holdudvara nézte végig" - írták.