18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kitiltják az erőszakoskodókat a boltokból

2013.12.12. 19:01

"Tartsd kívül az erőszakot!" és "Ide csak az lépjen be, aki nővel nem erőszakoskodik, gyereket nem bánt, és más hasonló ocsmányságot sem művel!" - ilyen matricákat ragasztanak bevárosi üzletek ajtajára az Eszter Alapítvány novemberben indult erőszakellenes kampányának új programjában.

Többek között Szivós Márton válogatott vízilabdázó, Virág György, az Erőszakos Szexuális Támadást Elszenvedettek Rehabilitációja (ESZTER) Ambulancia vezetője és önkéntesek ragasztottak matricákat az üzletekre - írja az MTI. A program célja, hogy minél több bolt csatlakozzon az akcióhoz és ragassza ki az erőszakellenességre felszólító matricákat.

Élhetővé tenni az életet

A nemi erőszak áldozataival, bántalmazott nőkkel és gyerekekkel foglalkozó szervezet kampányában figyelemfelkeltő kisfilmekkel és egy hosszabb, az erőszak természetét magyarázó filmmel is tiltakoztak a bántalmazás ellen. A kampány első kisfilmjében iskolás gyerekek szándékosan durva szavakat használva beszélik meg egymással az otthon elszenvedett erőszakot.

Kire üt majd ez a gyerek?

A hosszabb dokumentumfilmben neves magyar színészek vallanak saját erőszakos élményeikről, illetve általában a bántalmazásról. Cserhalmi György, Xantus Barbara, Zsédenyi Adrienn és Szivós Márton vízilabdázó mellett Feldmár András pszichológus is beszél.

Az ESZTER Alapítvány több mint 20 éve nyújt ingyenes pszichoterápiás és jogi szolgáltatást azoknak, akiket megerőszakoltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport