Karácsony fővárosi, mégis kap lakástámogatást

2013.12.13. 18:47 Módosítva: 2013.12.13. 18:47

Karácsony Gergely, az Együtt-PM Szövetség országgyűlési képviselője is felveszi a honatyáknak járó lakhatási támogatást, pedig Budapesten él - írja a pestisracok.hu.

A parlament honlapja szerint Karácsony havonta 115 950 forintot vesz fel lakhatási támogatás jogcímen, bruttó tiszteletdíja 394 230 forint, választókerületi pótlékként pedig 236 538 forintot kap. A lakhatási támogatás ugyanakkor azoknak a képviselőknek jár, akik vidéken élnek, és nincs lakásuk a fővárosban.

A támogatás igénybevételéhez a honatyáknak egy nyilatkozatot is le kell adniuk, amelyben arról nyilatkoznak, hogy nem Budapesten laknak. Karácsony a II. kerületben, egy régi Bauhaus-villa felújított társasházi lakásában él.

Az Együtt-PM Szövetség politikusa nem az egyetlen országgyűlési képviselő, aki budapestiként veszi igénybe a vidékieknek járó plusz juttatást. Szekeres Imre, az MSZP volt honvédelmi minisztere például szintén a II. kerületben, egy 273 négyzetméteres házban lakik, de hiába van Budapesten ingatlana, ugyancsak felveszi a lakhatási támogatást.

Karácsony Gergelyt a bloggerek és mi is kerestük telefonon, sms-ben és mailben, de a cikk megjelenéséig nem értük el, nem reagált a megkeresésekre.