Elítélték Páva Zsolt lányának támadóját

2013.12.21. 12:59
Az elkövető
Az elkövető
Fotó: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

12 év börtönre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélték a Páva Zsolt pécsi polgármester lányának megerőszakolásával vádolt Ny. Zoltánt. A férfit erőszakos közösülés, kifosztás, személyi szabadság megsértése és testi sértés miatt találta bűnösnek a kaposvári bíróság - írja a Kapos.hu.

 A támadót és 23 éves egyetemista áldozatát szombat délelőtt hallgatta meg a bíróság. Páva lánya eddig külföldi tanulmányai miatt nem tudott megjelenni a bíróságon. Szombaton arcát takarva, családtagjai gyűrűjében érkezett a kihallgatásra. 

Az egyetemista lányt áprilisban egy buli után támadta meg brutálisan Ny. Zoltán hajnalban a nyílt utcán. Meg akarta erőszakolni és ki is fosztotta a lányt, aki a bántalmazás miatt kórházi kezelésre szorult. A bíróság szombaton Ny. Zoltánt is meghallgatta. A támadás után a férfi napokig bujkált, majd feladta magát a rendőrségen és beismerő vallomást tett.

A bíróság az ítéletet halmazati büntetésként hozta meg, ugyanis a férfi többszörös visszaeső és ezért az új Btk. értelmében akár életfogytiglanra is ítélhetnék. Az ítélet indoklása jelenleg is tart és egyelőre nem tudni, hogy jogerős-e a verdikt.