Karácsonyi meglepetés a Közgépnek

2013.12.23. 14:02

A Közgépnél is került valami a fa alá: a Közbeszerzési Értesítő legfrisebb, december 23-i számában megjelent eredményhirdetés szerint a Közgép az ŐRSÉG-2013 Konzorcium főtagjaként 1 milliárd 740 milliót forintot nyert el egy közbeszerzésen. 

A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által meghirdetett tender eredeti becsült értéke 1 milliárd 120 millió forint volt, de Simicska Lajos cégének sikerült a becsült ár fölé menni 600 millió forinttal, így a szerződés végleges összértéke 1 milliárd 740 millió lett. A Közbeszerzési Értesítő szerint ez volt a legelőnyösebb ajánlat.

Az ajánlattételi felhívást még szeptemberben írták ki. Eszerint a projektben megvalósítani tervezett létesítmények: válogatómű, hulladékudvarok, illetve szelektív gyűjtők aljzatának építése, válogatómű gépészet beszerzése és beépítése. Továbbá felépítenek még Körmend, Répcelak, Pankasz, Rábahidvég, Szentgotthárd, Bük környékén kerítéseket és kapukat, útcsatlakozókat, belső utakat és térburkolatokat.