Így szivatják a soproni zenekarokat

2013.12.24. 09:30

A soproni Fő tér adventi műsorában nem engedtek fellépni egy helyi együttest, bár a koncertet előre meghirdették − írja a Kisalföld.

„Egy ideig minden simán ment, a fiúk felpakoltak a színpadra, beálltak, majd érkezett egy illető a polgármesteri hivatalból és lefújta az egészet, mondván, hogy hangos! Vajon miért nem zümmögőkórusokat szerveznek ide, hogy az uraknak is megfeleljen a hangerő?! És a csalódott közönséggel ki foglalkozik, akik közül sokan direkt ezt a programot szerették volna látni?″ – fogalmazott a lap egyik olvasója.

Prekker János zenész többször is belefutott a problémába, volt, amikor egy számot sem játszhattak, máskor néhány szám után léptették le őket:

A szám közepén arra lettünk figyelmesek, hogy egy idős hölgy heves gesztikulációkkal kísérve kommunikál a keverőpultot kezelő hangtechnikus srácokkal és viszont. Amikor befejeztük a dalt, közölték: “Letelefonáltak a Városházából, hogy nem hallják a saját hangjukat, úgyhogy vissza kéne vennünk a cuccokat, amennyire csak tudjuk, különben be kell fejezni a bulit.”

A rendezvényszervezők szerint elég, hogy bocsánatot kértek, és újabb fellépési lehetőséget fognak biztosítani. „Az említett hétfői koncert előtt tájékoztattuk a zenekar tagjait a párhuzamosan zajló rendezvényről, és kértük az együttműködésüket a koncert hangerejének mérséklésében. A beállás után gondoltuk úgy, hogy az előadás hangereje várhatóan még mindig meg fogja haladni az általunk elvárt értéket, így a koncert elhalasztása mellett döntöttünk″ – mondta Rigler Zsolt, a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Prekker szerint az volt a probléma, hogy pont hétfőnként vannak a városvezetési ülések. „Viszont akkor rejtély, hogy miért nem egyeztették a szervezőkkel, hogy ezekben az időpontokban ne legyenek hangos produkciók a színpadon″ – írta blogján.

A kommentelők megosztottak, többen azt vetették fel, hogy a koncerteket nem a Fő téren kéne tartani, mások szerint kicsinyes dolog a zenét hallgatók örömét elvenni: „Az emberek ebben a városban már nem is érezhetik jól magukat, mert az is tilos, ugyanis fáj nekik, ha más kicsit jól érzi magát. Remélem jövőre fájó szívvel búcsúzunk tőlük és diktatúrájuktól” – írta például egy helyi lakos.