Kőkemény illegál autózás Debrecenben

2013.12.27. 11:14

   

Idén is megtartották a hírhedt illegális autósversenyt Debrenceben – írta a Dehir.hu. A helyi lap szerint ez már hároméves hagyomány a hajdúsági városban, amit mindig december 26-án éjjel, az Auchan bevásárlóközpont előtti körforgalomban tartanak meg.

Több száz néző követte élőben az illegális faroló – azaz a szervezők szóhasználatával: driftelő –versenyt. Volt, aki készített videót, így mi is megnézhetjük, ahogy füstölgő gumikkal sodródnak a bátor versenyzők az Auchan előtt körforgalomban.

De aztán megérkeztek a rendőrök is, akik gyorsan véget vetettek az eseménynek, sőt, az újság szerint bírságokat osztottak ki, és feljelentéseket is tettek.

A rendőrség korábban azt is közölte, Debrecenben rendszeresek az ilyen illegális autóversenyek, a legtöbbet az interneten szervezik és hirdetik meg. A rendőrség szerint a szervezők sok száz emberéletet kockáztatnak, épp ezért azt kérik tőlük, hogy a versenyeket szervezett kereteken belül tartsák meg – mondta Plásztán-Kopcsa Kamilla, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.