Mi is csak kapkodtuk a fejünket

2013.12.29. 18:57
Vasárnapra is jutottak olyan hírek, amik nem kaptak túl nagy nyilvánosságot, pedig. Itt a gyűjtésünk, egy olvasói hírrel lezárva.
  • Koalíciós partnereivel együtt indul a választásokon az MGFA és a Szolidaritás is. A Vállalkozók Szövetsége alapította Magyarok Magyarországért Választási Szövetséget (MAMA 2014) támogatja.
  • Elhunyt Faruk Sejk népszerű indiai színész, a bollywoodi filmek egyik jelentős alakja.
  • Kedvező évet zárt 2013-ban a magyar tejágazat, a tejtermékek piaca egész évben keresleti volt, ez pedig mind a termelők, mind a feldolgozók számára jövedelemtöbbletet eredményezett - mondta Lukács László, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója az MTI-nek az ágazat teljesítményét értékelve.
  • Januárban újabb kurzus indul a Magyar Írószövetség öt éve alapított Íróiskolájában, amelynek hallgatói fejleszthetik íráskészségüket, emellett sokszínű képet kaphatnak a 20. és 21. századi magyar irodalomról is.
  • A Nemzeti Erdészeti Stratégiában megfogalmazott célokhoz szükséges fejlesztések mintegy 90 százalékát az uniós vidékfejlesztési forrásokból lehet finanszírozni - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI megkeresésére.
  • Jövő nyárra készül el a soproni Árpádházi Szent Margit Plébánia új temploma. A több mint 300 millió forintba kerülő építkezés idén tavasszal kezdődött, és az év végére már az íves tetőszerkezet is a helyére került – tájékoztatta Bognár István plébános az MTI-t.
  • "A gazdasági válság tanulsága, hogy a könnyen manipulálható tőkepiac zavarait csak egészen új pénzügyi és gazdasági világrendben lehet elkerülni, amihez pedig a szükséges innovatív elképzeléseket az új nemzedéknek kell kimunkálnia" - hangsúlyozta Surján László, az Európai Parlament (EP) kereszténydemokrata alelnöke Strasbourgban, a taizéi közösség által szervezett európai ifjúsági találkozón.

És itt most álljunk meg egy pillanatra. Mert az összes eddig hír csak a petting volt. Az ultimate elhallgatott hírt a végére hagytuk. Egy olvasónktól kaptuk az elgondolkodtató kérdéseket feszegető levelet. Íme:

  • "A minap bementem a zalaegerszegi tűzoltóság főbejáratán. Az ajtó befelé nyílt. Volt egy belső ajtó, az is befelé nyílt. Megkérdeztem az engemkísérő szolgálatos tűzoltót, nem lesz-ebaj a befelé nyíló ajtókból? Nem, felelte, ide nem jön ellenőrizni senki. Hát nem katasztrófa?"