Esővel és köddel indul 2014

2013.12.29. 15:09

Marad az unalmasan szürke és borús időjárás az év utolsó napjain, és nagy változást az újév sem hoz. Szilveszterkor az utcán ünneplőknek kedvez majd az időjárás, az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi közleménye szerint nem várható csapadék, és a leghidegebb órákban is csak mínusz 1 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet. Legfeljebb némi köd ronthatja el a tűzijátékozók szórakozását.

0-5°C < hétfő < 4-8°C

Akinek hétfőn dolgoznia kell, annak érdemes bekészítenie egy vidám playlistet, mert az erősen felhős és borult ég biztosan nem hozza meg a munkakedvet. Az ország középső területein eső is előfordulhat, többfelé megélénkülhet a szél. De legalább fogcsikorgató hideg nem lesz.

−1-3°C < kedd < 2-7°C

Kedden is nehéz lesz ráhangolódni az esti pezsgőzésre, az erősen felhős, párás, néhol ködös idő magában rejti a korai bepunnyadás veszélyét.

−1-3°C < szerda < 2-7°C

Január elsején a másnaposságot nem a szabadban sétálva fogja kiheverni. Kellemetlen, erősen felhős, párás idő lesz, néhol szitálással és mérsékelt légmozgással megbolodítva. Északnyugaton megélénkülő széllel is számolni kell. 

−1-3°C < csütörtök < 3-9°C

Azt már írtuk, hogy felhős lesz az ég? Nem baj, leírjuk még egyszer, és szórványos esőzés is lehet. A Dunántúlon élénkül a szél, de keleten a helyzet változatlan, mérsékelt marad a légmozgás.

0-5°C < péntek < 5-10°C

Az OMSZ-nél is működik a copy-paste: erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen valószínű eső, majd – végre egy kis újdonság! – nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Hajnalban párás és ködös idő ül a tájra.

−2-3°C < szombat < 3-8°C

Erősen felhős ég. Helyenként szakadozó felhőzet. Szitálás, gyenge eső. Időnként élénk szél.

−1-3°C < vasárnap < 5-10°C

Felhő. Eső. Zápor. Itt-ott, nyugat felől. Szél, még több szél.