Szakállas bácsizásért került Semjén az erkölcstelen listára?

2013.12.30. 14:31
Évtizedes sérelmet törlesztett Terry Black azzal, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevét is feltette az erkölcstelen politikusok listájára, legalábbis a KDNP-s vezető így gondolja. Semjén évekkel ezelőtt beszólt a transzvesztita előadóművésznek, aki akkoriban fogadott örökbe egy, a sajtóban csak Danikaként emlegetett fiút. Nemi identitásának emlegetése miatt Terry Black már 2005-ben beígérte, hogy leleplez 32 homoszexuális, biszexuális és pedofil parlamenti képviselőt.

"Semjén Szájer Vona, a többieket nem sorolom mert lesz még alkalom." Ezt rövid politikuslistát tette közzé a Facebook-oldalán Rácz Károly. A Terry Blackként ismert transzvesztita az X-faktoros Krasznai Tünde parlamenti kitiltása után jelentette be, hogy nyilvánosságra fogja hozni azoknak a magyar politikusoknak a nevét, akik szerinte "sokkal erkölcstelenebbek”, mint a pornós múltú Krasznai Tünde.

A listára Vona Gábor, a Jobbik elnöke reagált is vasárnap. Vona azt írta, hogy soha nem járt „homokos bárban, vagy heteroszexuális irányultságú night clubban”, nem fogyasztott kábítószert, és nem volt kapcsolata prostituálttal sem.

A KDNP-s miniszterelnök-helyettes környezetében azt mondták, nem akarnak érdemben fellépni Terry Black ellen, jóllehet Semjén Zsolt soha életében nem volt éjszakai bárokban és a későbbiekben sem tervezi, hogy kipróbálja őket. Azt gyanítják, hogy Semjén neve a régi személyes ellentétek miatt került az erkölcstelen politikusok listájának nevezett névsor elejére.

Semjén és Terry Black között már a 2000-es évek elején megromlott a viszony, miután a politikus több televíziós interjúban is kifejtette véleményét az akkoriban nagy sajtófigyelmet kapott örökbefogadási ügyéről. Rácz Károly, azaz Terry Black közismert transzvesztita előadóművészként vette magához Danikát, amit Semjén kereszténydemokrata politikusként a „nemi identitás” tisztázatlansága miatt bírált.

2005-ben még inkább eldurvult a helyzet, amikor Semjén a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség küldöttgyűlésén azt mondta: "aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re."

Terry Black ekkor ultimátumot adott a kereszténydemokrata politikusnak: bejelentette, hogy ha Semjén nem mond le rögtön akkori emberi jogi bizottsági alelnöki tisztségéről, akkor nyilvánosságra hozza azoknak a parlamenti képviselőknek a nevét, akik szerinte homoszexuális és pedofil irányultságúak. Az előadó akkor 32 politikus nevét ígérte be.

Semjén Zsolt
Semjén Zsolt
Fotó: Soós Lajos

Semjén kijelentése óriási botrányt keltett, néhány nap alatt több mint hatszázan írták alá a lemondását követelő ívet, a politikus azonban nem tartotta olyan súlyúnak az esetet, hogy amiatt lépnie kellene. A kereszténydemokrata politikust Orbán Viktor mindenesetre a védelmébe vette: "ezek kemény mondatok, amiket Semjén Zsolt mondott, harcos mondatoknak is minősíthetjük őket, de egyébként a tartalmukban nem látok kivetnivalót".

A lista megjelentetése azonban jogi hercehurcába fulladt, mert Péterfalvi Attila ombudsman, miután megvizsgálta az ügyet, arra jutott, hogy akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki egyének szexuális szokásaira vonatkozó adatokat hoz nyilvánosságra. Terry Black hiába érvelt azzal, hogy a politikus az ő egyéni szexuális irányultságával viccelődött büntetlenül, a névsor nyilvánosságra hozatala elmaradt.