Saját választókerületében osztogatott Navracsics

2014.01.06. 07:31

Zömmel saját választókerületében, a veszprémi 1-es számú körzetben tevékenykedő szervezeteket támogatott Navracsics Tibor a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szabadon felhasználható támogatási keretéből – derítette ki a Blikk.

A lap szerint a Veszprém megyei településeken működő civil szervezetek összesen több mint 43 millió forint támogatást kaptak a tárcától 2013 első tíz hónapjában (bár az a cikkből nem derül ki, hogy ez az összes támogatás hány százaléka). A tárca a Veszprém megyei szervezetek túlsúlyát azzal magyarázta, hogy Navracsics egyéni képviselőként itt tart fogadóórákat, ezért a támogatási kérések is elsősorban innen érkeznek.

A Blikk információi szerint a KIM tavaly támogatott falunapokat, helyi ünnepségeket, sport- és gyereknapokat, szemétszedési akciókat a megyében, de a (megyei II. osztályban játszó) márkói focicsapat is a tárca pénzéből utazhatott idegenbeli meccseire, és a nemesvámosi diáksportolók jubileumi mérkőzésére is ők fizették a felszerelést. A miniszter a támogatott rendezvények egy részén személyesen is részt vett.