BMW-vel akarták kitépni a falból az ATM-et

2014.01.07. 15:24

2013. december 23-án 3 óra 38 perckor az egyik berettyóújfalui pénzintézet ATM automatáját ismeretlenek megpróbálták kitépni és elvinni a helyéről, de nem jártak sikerrel – írja a Police.hu.

Egy másik esetben, 2013. december 25-én 2 óra 35 perc körül Debrecen egyik nagyáruházának alkalmazottja azzal telefonált be a rendőrségre, hogy az áruház bejáratánál megállt egy személygépkocsi, amivel a benne utazók megpróbálták az ATM automatát elhúzni a helyéről. Nem jártak sikerrel, ezért a BMW E39 típusú 5-ös sorozatú kocsival elhagyták a helyszínt.

tatm1-jo
Fotó: Police.hu

A tolvajok akkor sem örülhettek volna a megszerzett pénznek, ha sikerrel járnak, mert az automaták többsége különböző védelmi eszközökkel van ellátva. Nemcsak kamerák figyelik az ATM környékét, hanem már be vannak biztosítva olyan robbanó patronokkal, amik már a szerkezet enyhe mozdításakor robbannak, festékes füsttel terítve be a bankjegykiadó környékét, illetve a pénzjegyeket, amik használhatatlanná válnak.

A rendőrség kéri, hogy aki a felvételen látható gépkocsit felismeri, vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-20/436-6766 telefonszámot.