Titkosügynök közmunkások

2014.01.13. 09:47

Nem nyert pénzt térfigyelő kamerák beszerzésére a csépai önkormányzat, ezért a polgármester úgy döntött, „lopakodó üzemmódban” dolgozó közmunkásokkal figyelteti meg a település utcáit, írja a Szoljon.hu.

„Ha  egy rendőrautó jelenik meg Csépán, azonnal beindul az információs hálózat a bűnözői körökben. Akár egy percen belül is leadhatják a drótot a helyi enyveskezűek arról, hogy a körzeti megbízottak merre járnak” – mondta Fialka György polgármester, aki szerint ezért arra van szükség, hogy senki ne tudja, ki és mikor járőrözik a faluban.

A rendhagyó közmunkásprogramot már el is indították a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen. „Egyik nap megkerestek az önkormányzattól, elvállalnám-e hat órában, mint közmunkás a településőrséget? Mondtam, természetesen, nem ijedek én meg a saját árnyékomtól, mindenki tudja ezt Csépán! Erre annyit mondtak, nem olyan egyszerű ám a munka, ugyanis „lopakodó üzemmódban” kell dolgoznom” – mesélte a Szoljon.hu-nak az egyik megbízott, aki történetesen egy nő.

Az újdonsült településőr feladta, hogy nem kiszámítható módon, de a váltótársával egyeztetve kell biciklivel járnia Csépa utcáit, akár éjjel is. Az őröket arra is megkérték, ne kürtöljék szét a településen, hogy mi az új munkájuk, hanem próbáljanak inkognitóban maradni. A december óta dolgozó hölgy eddig tolvajt még nem fogott, de részegeket már kellett lecsillapítania.