Meghalt a férfi, aki visszafordult az M3-ason

2014.01.13. 10:14

Hétfő hajnalban a kórházban meghalt az az idős ember, aki autójával szombat délután az M3-as Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán, a mohosi pihenő után visszafordult, a leállósávon a forgalommal szemben haladt, majd árokba borult.

A 91 éves kemecsei férfi nem használta a biztonsági övet, és a kizuhant a járműből. A rendőrök a helyszínen még meg tudták hallgatni a bácsit, aki akkor azt mondta, hogy azért fordult vissza, mert elnézte a lehajtót.

A baleset körülményeinek vizsgálatát a megyei főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával folytatja.

Közben a rendőrség keresi azt az ismeretlent, aki  január 10-én 20 óra 50 perckor az M3-as autópálya Budapestről Nyíregyháza felé tartó szakaszán, a 135. kilométer szelvényben – a mezőkövesdi és a mezőkeresztesi csomópont között - egy ez idáig ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú autóval az autópályán megfordult, majd a belső sávban a forgalommal szemben haladt. Az autós több, szabályosan közlekedő autóst szorított le az útról, akik emiatt egymásnak és a szalagkorlátnak ütköztek. Egy sofőr könnyebben megsérült. A balesetet okozó autó vezetője ezután az autópályán ismét megfordult, majd ismeretlen helyre távozott.

A rendőrség kéri azokat, akik a fenti időpontban az érintett útszakaszokon tartózkodtak és a közlekedési veszélyhelyzeteket látták, vagy azzal kapcsolatban érdemi információval tudnak szolgálni, jelentkezzenek a rendőrségen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport