Újra gyógyít a pedofíliával vádolt természetgyógyász

2014.01.13. 07:42

Újra gyógyít az a természetgyógyász orvos, akit korábban pedofília miat­t fogtak perbe - írja aBlikk. A nevelt kisfiainak molesztálásával vádolt és első fokon öt és fél évre elítélt dr. Jack C. (74) most hetente háromszor rendel egy belvárosi rendelőben.

A pedofilnak kikiáltott doktort 2007-ben a 6 és 7 éves, észt származású nevelt fiai­nak óvónője buktatta le. Martin (13) és Edward (12) ugyanis, akkori korukhoz képest, túlságosan élethűen rajzoltak le szexuális jellegű helyzeteket. A kiropraktort első fokon elítélték, másodfokon azonban a bíróság, eljárási hibára hivatkozva, új eljárást rendelt el.

A férfi három évet ült előzetes letartóztatásban rácsok mögött. "Valóban újra dolgozom, de csak úgy rendelhetek, ha egy kollégám is jelen van" – mondta a Blikknek az amerikai származású masszázstera­peuta. "Csak azt tudom mondani, hogy nem követtem el azokat a szörnyűségeket, amelyekkel akkor megvádoltak: sosem bántottam a kicsiket" – közölte az orvos, aki a stras­bourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordul, hogy tisztázza magát.