Fegyverrel raboltak ki egy pénzváltót

2014.01.15. 13:08

Fegyverrel kirabolt egy pénzváltót egy 19 éves fiú Szegeden, de nem jutott messzire a pénzzel, mert a járókelők menekülés közben elfogták, írja a Délmagyar.

A fiú, harkakötönyi H. Ákos egy gáz-riasztó pisztollyal berontott a pénzváltó üzletbe, bántalmazta az ott dolgozó nőt, felmarkolta a pénzt, majd megpróbált elmenekülni. A véresre vert fejű alkalmazott azonban gyorsabb volt, és miközben a rabló a pénz begyűjtésével volt elfoglalva, ő kiszaladt az utcára és segítségért kiáltott.

"Éppen sétáltam el a pénzváltó mellett, amikor láttam, hogy kilépett egy hölgy a helyiségből, akinek vérzett a feje. Elkezdett segítségért és rendőrért kiabálni: Kiraboltak, kiraboltak! - kiabálta. Aztán egyszercsak kirontott az ajtón a rabló. Egy-két ember megpróbálta feltartóztatni, de nem sikerült, végül a sarkon egy fiatalember elkapta és hozzávágta az egyik üzlet rácsához. Ekkor többen ráugrottunk, segítettünk lefogni hárman-négyen. A zsebéből kiszóródott a pénz, rengeteg euró és forint volt nála. Dulakodás közben kiesett a zsebéből a fegyver is, de ellenünk nem próbálta meg használni" – mesélte a Délmagyarnak egy szemtanú. 

Egy perccel később a rendőrök is megérkeztek és megbilincselték a rablót. A pénzváltó megsebesített alkalmazottját a mentők ápolták.