no

Jobbik: alvó ügynökök, kémiai kasztrálás

2014.01.18. 20:42
„Tömérdek alvó jobbikos ügynök várja a győzelmünket” – üzente Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt nagygyűlésén azoknak, akik attól tartanak, hogy nincs elég szakember a párt mögött. A XI. kerületi SportMax rendezvénycsarnokban megtartott évértékelőn kiderült, hogy az alvó ügynökökön túl nemcsak a félmillió külföldön dolgozó magyar, de a bizonytalanok többsége is Jobbik szavazó.

„Miközben a Való Világ a hatodik szériájához ért, én ötödik alkalommal állok itt” – kezdte Vona évértékelő és kampányindító beszédét. Szerinte jelenleg mérhetetlen butítás és az ország gyarmattá tevése folyik. A Jobbik ezzel szemben egy olyan országot akar teremteni, ahol az embereknek van hazájuk, becsületük és megélhetésük. A párt tízéves tapasztalattal a háta mögött pedig alkalmas is erre, mondta.

A rendezvényen Vona beszédén kívül volt operett, labdazsonglőrködés, amatőr ősi dobshow, versszavalás, néptánc, népzene, illetve Vona Gábor és Murányi Levente alelnök átadta a Pongrátz Gergely-érdemkeresztet Csath Magdolna közgazdásznak, egyetemi oktatónak. Csath rövid beszédében arról beszélt, hogy alapvető dolog, hogy egy közgazdász nemzeti elkötelezettségű, tisztességes és becsületes legyen. A rendezvényen, a körülbelül ezer-ezerötszáz ember között olyan sztárvendégek is megjelentek, mint Fekete László, aki több éven át Magyarország legerősebb embere volt.

Vona Gábor halálbüntetésről és cigánykérdésről

Második Trianon

Vona szerint az emberek azt várták 1990 után, hogy minden jobb lesz, ehelyett nemhogy a feketeleves jött, hanem egy egész fekete menüsor. Előételnek elveszítettük a teljes nemzeti vagyont, Magyarországon már lopni sincs mit: „a közvagyont már eladták, most a magánvagyonon a sor”.

A következő fogás a teljes eladósodás: az államadósság újratárgyalása helyett azt választotta minden kormány, hogy még a globális háttérhatalmakat is meglepő szervilizmussal fizeti azt. Ezután bezártak a bányák, megszűnt az élelmiszeriparunk, megszűnt a gépgyártás, ráadásul félmillió magyar hagyta el az országot: „a lakosság ötöde szociális emigráns”. És ott a desszert, az európai uniós csatlakozás.

Az ördögi desszert, a mézes madzag.

Vona szerint elhitették az emberekkel, hogy egyenlőként fogják kezelni Magyarországot, de ehelyett gyarmatként kezelik. 

Az országot elhagyó félmillió magyar, a „második Trianon” kapcsán megjegyezte, hogy azok szavazását megnehezíteték azzal, hogy nem szavazhatnak levélben, hanem nagykövetségekre kell menniük. „Gondolkodjunk, kire akarnak szavazni ezek az emberek?” – tette fel a kérdést Vona és meg is válaszolta:

Több százezer Jobbik-szavazótól akarja megvonni a kormány a szavazás lehetőségét. Ez pedig megkérdőjelezi a választások legitimitását.

A Jobbik ezért azt tervezi, hogy a kampányidőszakban ellátogatnak azokba a külföldi országokba, ahová sok magyar ment dolgozni, hogy találkozzanak az ottaniakkal. Vona például Londonba, hogy elmondja az ottani magyaroknak, hogy „van itt egy párt, ami a szívén viseli a gondjukat, és várja vissza őket”.

Harmadik Trianon

A devizahitelesek problémájával kapcsolatban elmondta, hogy azzal csak a Jobbik foglalkozik érdemben. Az MSZP-nek egyáltalán nincs terve, a Fidesz pedig csak a választásokig húzza az időt, és kamu civil szervezetekkel legitimálja a látszatmegoldásait.

Példaként említette, mikor a kormány a bankszövetséget szólította fel, hogy dolgozzanak ki egy devizahiteleseket megmentő csomagot: “Képzeljük el ahogy a bankszövetség összeül és erkölcsileg gondolkodnak, egymásra néznek, hogy igen csúnyán viselkedtünk” – mondta Vona és hozzátette, hogy ők ott voltak köztük, mikor kiderült, hogy a Kúria sem tud velük mit kezdeni:

Olyan volt köztük lenni, mintha bomba robbant volna. Aztán eltelt pár hét és tényleg robbant egy.

A Jobbik demonstrációsorozatot tervez száz településen a devizahitelesek mellett.

Vona arról is beszélt, hogy a harmadik, végső Trianon az lesz az ország életében, ha külföldiek szabadon vásárolhatnak majd magyar földet. Ennek megakadályozásáért népszavazást fognak kezdeményezni. Szerinte nagyon racionális magyarázata van, hogy miért nem szabad ezt hagyni: „ha munkahelyeket akarunk teremteni, akkor a magyar élelmiszeripart és mezőgazdaságot talpra kell állítani, ahhoz pedig szükségünk van a földre.” Vona szerint még ha nem is a legjobb kampánytéma a föld, nekik mégis nagyon fontos: “nem szeretném, hogy mi legyünk az a generáció aki elveszíti”.

Ebben az országban ribillió lesz, ha legálisan kerülhet külföldiek kezébe magyar föld.

− mondta Vona, és felidézte a Jobbik parlamenti akcióját, amikor a földtörvény szavazásakor elfoglalták a pulpitust: “Amikor a döntést meghoztuk, nem tudtuk, hogy mi vár ránk. Felkészültünk, hogy elveszítjük a mandátumunkat, vagy Kövér megver minket.” 

Nesze sánta, itt egy púp

Vona a többi pártról is beszélt. Elmondta, hogy az MSZP háromszor kapott bizalmat, de háromszor hazudott, lopott, csalt. Az új baloldali összekapaszkodásban pedig ott van két bukott miniszterelnök, plusz Mesterházy.

Az MSZP csak kihalásos alapon változik.

Vona szerint Ron Werber, MSZP-kampánytanácsadó neve garancia a mocskos kampányra. Azzal kapcsolatban, hogy az új baloldali összefogásban ott van Fodor Gábor, Kuncze Gábor − akik egy jobbikos törvényjavaslat szerint nem is politizálhatnának a volt pártjuk adóssága miatt −, illetve az exLMP-s Jávor Benedek és Szabó Tímea − “akik azzal robbantak be hogy elegük van Gyurcsányból és Bajnaiból” − Vona úgy fogalmazott

Ahogy a szentírás mondja: a megfürdetett sertés újra a sárba hempereg.

Vona szerint a Fidesz az illúziók kormánya, egy „nesze sánta, itt egy púp”. A fidesz kommunikációban verhetetlen, ahogy képesek a hazugságot igazságként eladni. És nem csak reggel délben meg este, “a Fidesz a délutáni idősávot sem hagyja ki hogy hazudjon” - mondta Vona és részletesen felsorolta a Fidesz hazugságait.

Vona szerint akik az MSZP-re vagy a Fideszre szavaznak, azok mazochisták. Majd egy hármas (Orbán, Mesterházy, Vona) miniszterelnöki vitát javasolt: „legyen egy sportszerű vita, és a vita végén győzzön a Jobbik”.

A februárra ígért program három pontját kiemelte: megélhetést adni az embereknek, biztonságot és rendet teremteni, valamint „végre megvalósítani a 24 éve halogatott elszámoltatást”. Közbiztonsággal kapcsolatos elképzelésüket három szóban foglalta össze: csendőrség, halálbüntetés, kémiai kasztrálás – „hogy lehűtse azok kedélyeit, akikben túlszaladt a pumpa” –, mert a drasztikus helyzetre drasztikus drákói választ kell adni.