Nyíregyházán esik a hó

2014.01.22. 18:33 Módosítva: 2014.01.23. 06:35

Az ország keleti részében már majdnem olyan, mintha tél lenne, több helyen havazik - közölte az Útinform. A Jászság, a Hortobágy, a Hajdúság és a Nyírség területén szerda este óta változó intenzitással havazik, Eger körzetében és a Mátrában hódara hull. Gyengén havazik az M3-as és az M35-ös autópálya mentén is. Ezeken a helyeken a fő- és mellékutakon vékony rétegben havas vagy latyakos a burkolat az Útinform. A Duna vonalától keletre szinte mindenhol vizes, vagy sónedves az utak felülete.

A Dunántúl nyugati peremén is sónedves a burkolat, míg Vasvár környékén nyálkás szakaszokra kell számítani. Miután szórták az utakat, azok nem jegesedtek el, bár a hőmérséklete fagypont alá csökkent.

Nem is akárhogy: nagy pelyhekben esett a hó szerda este, értesült az Index. Az Időkép szerint Kazincbarcika-Egerszólát-Debrecen vonaltól keletre havazott.

A hóesés kis idő múlva már az Alföldet támadta, Eger-Hajdúszoboszló vonalon, tőle nyugatra havaseső esett, de közvetlenül Budapest környékén, Erdőkertesen is havazott. 

Update: ahogy arra olvasónk felhívta a figyelmet, Erdőkertesen egyáltalán nem havazott, és most már az Időkép se mutatja, de az új adatok szerint az első hópelyhek elérték a főváros a XVII. kerületét.

Éjfél előtt Debrecenben még havazott, és a mátraszentimrei síparkból is boldogan küldtek fotót az időképre éjjel, hogy az elmúlt órákban 8 centi hó esett. Romhányon és Szeghalmon is észleltek havat, a radartérkép alapján az ország északi, észak-keleti részén behavazott, de éjfél előtt 5 perccel már Kőszegről jelentettek havat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint ebből a hóból maximum pár centiméter marad meg.

Pénteken viszont egy mediterrán ciklon hatására intenzívebb csapadékra lehet számítani. A kezdeti vegyes formájú csapadékot fokozatosan havazás váltja fel. A Dunántúlon, annak is főként a délnyugati részén szombat reggelig nagyobb mennyiségű hóra is számítani lehet.

Ha ön is havazást tapasztal közvetlen környezetében, küldje el nekünk fotón.

-kepkivagas.png-2014-01-22-18-12-04.png