Donát
-3 °C
10 °C

Egérinvázió a Városliget környékén

2014.01.29. 12:07

Az utóbbi napokban egerek árasztották el a Városliget szomszédságában álló ingatlanok egy részét. Az állatok valószínűleg a hidegre fordult időjárás miatt menekültek el a parkból, és a fűtött épületekben kerestek menedéket.

Az egérinvázió azonban nem egyformán érinti a környékbeli házakat. A liget Hermina út felőli végén álló Közlekedési Múzeumban, ahol eleve mérgezett csalival védekeznek a rágcsálók ellen, azt mondták, nincs jele a rohamnak, a kihelyezett egértáplálékból nem fogy több, mint máskor.

A múzeumtól alig száz méterre álló iskolát azonban néhány napja elárasztották az egerek. Az állatok a folyosókon rohangálnak, és rövid idő alatt a pincétől a padlásig elfoglalták a háromemeletes tömböt.

A probléma az iskola szülői értekezletén is felvetődött. Sok szülő ugyanis attól tartott, hogy a gyerekek iskolatáskájukban cipelik majd haza az állatokat. Az iskolának azért jelent komoly kihívást a védekezés, mert az oktatási intézményben nem használhatják a nagyobb hatásfokkal használható mérgeket, így csak a hagyományos eszközök jöhetnek szóba.

Néhány hete már Békésből is jelezték, hogy komoly gondot okoz az egerek téli vándorlása. A hideg és a táplálékhiány miatt a rágcsálók a mezőkről is megindultak a lakott területek felé. A Beol.hu. tudósítása szerint azonban a megyében rendszeresen ismétlődő problémára felkészültek a helyiek, véralvadásgátló csalétekkel várják őket, amitől az állatok elvéreznek és elpusztulnak. Ez azért is fontos, mert az egerek orrváladéka, vizelete és ürüléke is betegségeket terjeszt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!