Csúnya trükkel udvarolt a veszprémi rendőr

2014.02.04. 17:42

Furcsa bűnügy ítéletéről számolt be kedden a Veol.hu. A vádlott egy veszprémi rendőr, Sz. N. zászlós volt, aki szerelmes lett kolléganőjébe. Az esettavaly előtt történt. A cikk szerint a férfi először udvarolni próbált, de mivel a nőnek már volt kapcsolata, lerázta a 41 éves vádlottat. Ő erre olyan tervet eszelt ki, ami egy latin szappanoperában is durva lett volna.

A férfi gyakran belenézett a Netzsaruba és a Robotzsaru adatbázisba, hogy minél többet megtudjon imádottjáról. Kiderült, hogy a nő korábban sértett volt egy büntetőügyben, és ez megihlette Sz. N.-t.

Hetente 2-6 alkalommal, néha naponta többször is tiltott számról hívogatni kezdte kolléganőjét, de soha nem szólt a telefonba. Nem sokkal később azzal állt elő, hogy a régi ügyből ismerős, a börtönből azóta kiszabadult férfi követi a nőt, fényképeket készít róla, illetve felbérelt valakit, hogy az rabolja el, erőszakolja meg és ölje meg. A rendőr a helyi maffiával is riogatta szerelmét, és figyelmeztette, hogy óvakodjon a sötétített üvegű BMW-ktől és Audiktól. Ahogy a nő egyre jobban kétségbeesett, úgy lett Sz. N. egyre nagyobb hős.

A nő ugyanis a zászlósnak panaszolta el aggodalmait, aki így biztosíthatta róla, hogy bármikor megvédi. Még egy igazolólapot is kitöltött hamisan, hogy elhitesse a nővel, üldözőjét elkapta, és igazoltatta a pályaudvaron.

A rendőr a Veszprémi Törvényszék hivatali visszaélés, valamint életet, testi épséget sértő esemény látszatát keltve elkövetett zaklatás vétsége és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt elítélte. A 12 év szolgálat után leszerelt rendőr egy év két hónap börtönt kapott, aminek végrehajtását a bíróság két és fél évre felfüggesztette.