Mesterházy: Nem az MSZP pénze van Simon számláján

2014.02.06. 15:25

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke csütörtökön délben érkezett vissza Budapestre Amerikából. A Liszt Ferenc repülőtéren a HírTv kérdésére elmondta: nem az MSZP pénze van Simon Gábor eltitkolt osztrák számláin. Azt, hogy a pénz honnan származik, nem tudja, de az ügyet ma mindenképp lezárják, „így vagy úgy".

Mesterházy arról is beszélt, hogy a Simonról szóló híreket megdöbbenéssel fogadta. Azt pedig kizártnak tartja, hogy más MSZP-s politikusnak is lenne ilyen eltitkolt számlája, amin ehhez hasonló összegek szerepelhetnek.

A fideszesekről el tudom képzelni, MSZP-sekről nem.

− jegyezte meg az MSZP elnöke, aki elmondta, telefonon már váltott néhány szót Simon Gáborral, de szerinte ezt a kérdést személyesen illik megbeszélni. Hozzátette, hogy Simonnak nincs helye az MSZP-ben, ha kiderül, hogy valóban létezik az eltitkolt számla, amire nem tud magyarázatot adni az MSZP elnökhelyettese.

Simon Gábort ma délután hallgatja meg az MSZP vezetése a párt székházában, ahol a párt vezető politikusai már összegyűltek. Nyilatkozatot későbbre ígértek. 

A pártelnökhelyettes évek óta több százmillió forintos vagyont „parkoltat” egy osztrák pénzintézet számláján. A politikus az összeget nem tüntette fel egyetlen vagyonnyilatkozatában sem.