Csak a Fidesz-szavazóknak tetszik Paks II

2014.02.07. 16:59

A pártszimpátiák alapján ítélik meg az emberek, hogy a kormány a paksi bővítéssel kapcsolatban helyesen járt-e el. Ez derült ki csütörtökön a Voks 14 mobilapplikációban (itt tölthető le: iOSAndroid) – ehhez a cikkhez kapcsolódva – feltett kérdésre, hogy volt-e elegendő felhatalmazása a kormánynak egyeztetés nélkül dönteni a bővítésről.

A baloldali pártok szimpatizánsainak csak 3-4 százaléka véli úgy, hogy a kormány helyesen járt el, körülbelül ugyanennyien bizonytalanok, a túlnyomó többség szerint a kormány túllépett a hatáskörén. Érdekesség, hogy az elvileg legszigorúbban atomerőmű-ellenes LMP szavazó

A Jobbik szavazóinak megosztottabbak, bő egyharmaduk helyesli a kormány eljárását, és 56 százalékuk ellenzi. A fideszesek a legmegengedőbbek: 71 százalékuk pozitívan nyilatkozott, és csak minden ötödik megkérdezett szerint ment túl messzire a kabinet.

A 30 évesnél fiatalabbak 70, az idősebbek 80 százaléka helyteleníti a kormány eljárását, és a nők kicsit szigorúbbak a kormánnyal Paks-ügyben, mint a férfiak. Az összes válaszoló bő 16,57 százaléka támogatja, 77 százaléka ellenzi a kormáyn lépését.

A felmérés eredménye nem reprezentatív, az alkalmazás használóinak véleményét tükrözi.