Gusztáv
-4 °C
1 °C

Egérfogó volt a Tescóban, a keksz mellett

2014.02.11. 18:39 Módosítva: 2014-02-11 18:46:20

A Délmagyar.hu szegedi olvasója küldött hétfő este egy képet a Tescóból:

2
Fotó: Délmagyar.hu

"Szegeden egy hipermarketben fogadott ez a látvány, amikor valami esti nassolnivalót kerestünk" - kezdte a történetet. "Az utolsó hagymás-tejfölös snack az egércsapda alatt volt, így meg is fogtam és fel is emeltem. Elsőnek fel sem tűnt micsoda, azt gondoltam, hogy valamiféle árazógép vagy hasonló dolgozói szerkentyű lehet, amit ott felejtettek. Aztán elolvastam rajta a feliratot, de akkor is az első gondolatom az volt, hogy ez egy olyan új termék, amit az áruházban lehet kapni, de valaki meggondolta magát és odatette a polcra. Harmadjára esett le, hogy ez egy éppen használatos egérfogó, amit valaki gyönyörűen az étel mellé tett. Szerencsére volt nálam nedves törlőkendő, amivel megtöröltem a kezemet. Kerestem egy áruházi dolgozót, hogy szóljak neki az eseményről, de a közelben senkit sem találtam. Képzelem miket tehetnek a parizer meg a liszt mellé" – írta.

A lap felkereste a Tesco sajtó osztályát. Azt válaszolták, hogy a képen látható monitoring csapda semmilyen irtószert nem tartalmaz, és szakemberek által meghatározott helyen, az élelmiszerbiztonsági szempontokat figyelembe véve helyezik el. Rendeltetésük szerint a polcok alatt tárolják, helyüket pedig csapdatérképen dokumentálják, ami nyomon követhetővé teszi az ellenőrzést. A szóban forgó eszköz nem szerepelt a csapdatérképen, jelenleg is vizsgálják, hogy kerülhetett fel a polcra.

Szerintük a monitoring eszköz teljesen ártalmatlan. 

Egy névtelenséget kérő rágcsálóirtó elmondta, a monitoring csapda azt jelenti, hogy tápkockát helyeznek a készülékbe, az áruház higiénikusa pedig bizonyos időközönként ránéz, hogy fogy-e belőle. Ha hiányzik a táplálékból, akkor vélhetően rágcsálóval van dolguk, ezért szól a rágcsálóirtó szakembernek.