Alfréd
-2 °C
2 °C

Összevertek egy lányt a bulinegyedben

2014.02.17. 21:53 Módosítva: 2014-02-17 22:54:51

A térdkalácsa függőlegesen kettétört, az arca most is tele van zúzódásokkal annak a lánynak, akit szombaton vertek meg Budapesten, a bulinegyedben - számolt be a TV2 Tények. A TV2 híradója szerint a 23 éves lányt minden ok nélkül a hajánál fogva a földre húzták és ütni, rugdosni kezdték. A lány koncertre ment az egyik barátjával, amikor az állítólag részeg és bekábítószerezett banda tagjai leteperték és megverték. A fiút is megütötték, de mire kiértek a rendőrök, a támadók eltűntek. Az esetről a lány megverése után készült ez a videó, amin a verekedős társaság a lány barátját lökdösi, ököllel üti, és szidja:

A TV2 -nek a lány azt nyilatkozta, még most is sokkos állapotban van, nem érti, mivel váltottak ki ekkora ellenszenvet, hogy rájuk támadtak. A legmeglepőbb az volt számára, hogy még csak ki se akarták őket rabolni.

A Youtube-videót megnézve viszont az a meglepő, hogy a lányon egyáltalán nem látszik, hogy el lenne törve a térde, sem hogy össze lenne verve, a riportban viszont azt állítják, ekkor ez már megtörtént.

A barátjának is állítólag össze kellett varrni az állát, és több fejsérülése is volt, de a videón ez sem látszik.

A támadás akkor történt, mikor kiszálltak a taxijukból, és elindultak egy szórakozóhely felé. Hirtelen a hajánál fogva a földre rántották, ütni és rugdosni kezdték. Azt mondja, még csak nem is beszélgettek a barátjával, egyszer csak hátulról elkapta valaki a haját.

Egy közeli borozóból jött ki egy biztonsági őr és két szemtanú, akik véget vetettek az atrocitásnak - mondta el a megvert lány barátja.

Garázdaság miatt nyomoznak

Az ügyről a TV2 riportja után írásban megkerestük a rendőrséget, megkérdeztük, tettek-e feljelentést ezzel az üggyel kapcsolatban, keresik, beazonosították-e a támadókat, illetve milyen bűncselekmény miatt indítottak eljárást az ügyben.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata azt válaszolta, hogy a kérdéses ügyben garázdaság bűntettének gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen. Részleteket nem közöltek, azt írták, "jelenleg az ügy tisztázása, valamint az adatgyűjtés folyamatban van".

A Büntető törvénykönyv szerint a garázdaság:

Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot a) csoportosan,b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva,c) fegyveresen,d) felfegyverkezve vagye) nyilvános rendezvényen követik el.