no

Előzetesben a szamurájkardos trafikrabló

2014.02.20. 22:42 Módosítva: 2014.02.20. 22:52

Őrizetbe vette a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 22 éves K. Lászlót, aki február 13-án este két szamurájkarddal (egy katanával és egy vakizasival) rabolt ki egy Nemzeti Dohányboltot Miskolcon az Árpád úton, írja a police.hu.

A szamurájkardos trafikrabló nindzsának öltözött: kapucnival és sállal takarta ugyanis az arcát, miközben a Nemzeti Dohánybolt alkalmazottját a fegyvereivel a napi bevétel átadására kényszerítette.

Vesztére azonban február 18-án egy szabadnapos nyomozó felismerte őt az utcán a korábbanm látott videófelvételről. A törzsőrmester épp a családjával autózott Miskolc Győri kapui városrészben a belvárosba, de leállította a kocsit, és telefonon riasztotta a kollégáit, akik perceken belül kiértek a helyszínre.

A szamurájkardos rabló eközben bement egy nővel a közeli kocsmába. Már az italt is kikérte, ám meginni már nem volt ideje, mert a rendőrök megbilincselték. Rablás ellene a vád, az előzetes letartóztatását február 20-án ügyészi indítványra rendelte el a Miskolci Járásbíróság.