Feljelentette az Összefogás az Összefogást

2014.02.26. 16:24

Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje bejelentést tett a Választási Bizottságnál választási csalás miatt, és kérte a választási csalás feltételezett elkövetőinek (a baloldali Összefogásnak) a kizárását a 2014-es parlamenti választásokból.

A bejelentést azzal indokolta, hogy az Összefogás Pártot 2009-ben alapították, az azóta eltelt 5 évben nagyon sokan, nagyon sokat dolgoztak és nagyon sok időt, fáradságot és pénzt fordítottak arra, hogy az Összefogás nevet, szlogent, védjegyet, márkanevet megismertessék az emberekkel.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy a több párt összeállásával létrejött választási szövetség ellopta az egész ország előtt jól bejáratott nevet, szlogeneket, védjegyet, márkanevünket és visszaél azokkal. 

A párt szerint a baloldali tömörülés a név ellopásával és használatával egyértelműen választási csalást követ el, megtéveszti, tévedésben tartja, összezavarja a választókat, manipulálja a szabad választói akaratot, veszélyezteti a választási részvételünket és a parlamentbe történő bejutásunkat.

Ezért kérik a Választási Bizottságot, hogy a tömörülés pártjait tiltsa el az Összefogás nevének használatától és zárja ki őket, mint érdemteleneket, a 2014-es parlamenti választásokon történő részvételből. Az Összefogás nevének jogtalan felhasználásával megszerzett ajánlásokat tekintse érvénytelennek, mivel azokat a választók megtévesztésével, a valós választói akarat ellenére, annak manipulálásával szereztek.