Erik, Alexandra
EUR 386,07 Ft
USD 366,51 Ft
11 °C
23 °C

Nagyon kikapott az ügyvédi Összefogás

2014.02.26. 20:59

Réti László maradt a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke, derült ki pénteki kamarai tisztújítás szerdán nyilvánosságra hozott eredményeiből.

A több tízmilliós kampányt folytató, Dessewffy Alice által vezetett – a HVG szerint erősen fideszes kötődésű – Ügyvédi Összefogás a több mint száz választott tisztség közül alig néhányat tudott megszerezni.

Az Összefogás külön listát állított a kamarai választásokra. A céljuk az volt, hogy teljesen leváltsák a kamara jelenlegi tisztségviselőit, de végül csak két jelöltjük került be a több mint 20 fős elnökségbe.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a kamarai választásra idén először azok is felfigyelhettek, akiknek semmi közük az ügyvédséghez. Az ügyvédi etikai kódex szerint az ügyvédek közszereplésébe nem fér bele egymás lejáratása, besározása, a szakma képviselőinek egymással szemben a kölcsönös bizalom alapján kell eljárni, kifelé pedig különösen ajánlott óvni a talár becsületét és a szakma jó hírét.

Az Ügyvédi Összefogás 2014 viszont szokatlan – és sokak számára visszatetsző – módon a szakmai közegen kívülre is kivitte a kamarai kampányt. A főváros utcáin, főként Mahir-oszlopokon plakátolták ki az 1848-as 12 pont mintájára fazonírozott programot, de a bíróságokon is osztogatták aktivisták a szórólapokat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét