Életfogytiglan a mélykúti gyilkosoknak

2014.02.27. 11:30

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetést rótt ki csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla arra a két vádlottra, akik 2011-ben megkínoztak és kegyetlenül meggyilkoltak egy idős mélykúti férfit - írja az MTI. A táblabíróság „társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés”-ben találta bűnösnek a vádlottakat, és kimondta, a 34 esztendős Navratil János soha bocsátható szabadlábra, az egy évvel idősebb Burai István pedig legkorábban 35 év után szabadulhat.

Az 1925-ben született áldozat testvérével élt egy mélykúti házban, otthonából csak vásárolni járt el, és ilyenkor az összes megtakarított pénzét magával vitte. Az idős férfi otthonában különböző helyeken dugta el a pénzét, amit azonban egy idő után már csak rokoni segítséggel talált meg. 2011-től ezért már az egyik közelben lakó rokona vette föl helyette nyugdíját és kezelte megtakarításait.

A helybeliek azonban úgy tudták, hogy még mindig otthon tartja a pénzét. Így tudta ezt az a két helybéli is, aki 2011. november 20-án egy kis italozás után elhatározta, hogy kirabolja őt. Saját házában rárontva azonban hiába próbálták veréssel kipréselni a pénzt a bácsiból. A támadók még kudarcuk láttán is folytatták a kínzást, kalapáccsal és husánggal verték tovább őt, mely során szinte az összes bordája és szegycsontja is eltört. És miután a sérüléseibe a helyszínen belehalt, a támadók még meg is perzselték az áldozat lábszárát, hogy teljesen megbizonyosodjanak a halál beálltáról. Csak ezután távoztak a házból összeszedett, 19 ezer forintnyi értéktárggyal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport