Aliz
6 °C
14 °C

11 ezer sms-t küldött az exének, zaklatással vádolják

2014.03.05. 08:33

F. Zs. nem bírta elviselni, hogy dobták, ezért november és január között 11 281 sms-t küldött az exének, 139-szer hívta, és az egyik közösségi oldalon is megpróbált kapcsolatba lépni vele. A hódító akciónak azonban csak egyetlen eredménye lett: vádat emelt ellene az Esztergomi Járási Ügyészség.

A vádlott az ügyészség szerint alkalmi viszonyban állt a sértettel, és a szakítás után folyamatosan és többféle módon avatkozott be önkényesen exe életébe, annak ellenére, hogy az többször kifejezetten kérte, hogy hagyja békén őt.

Ha teljes három hónapot számolunk, akkor a vádlott havonta 3630, naponta 122 üzenetet küldött a telefonján lévő ingyenes sms-küldő alkalmazással. Mivel egy sms maximum 160 karaktert tartalmazhat, és feltételezzük, hogy a küldő kihasználta a rendelkezésére álló kereteket, 11 281 sms összesen 1804960 karaktert ért.

Egy amerikai tanulmány szerint mini-QWERTY billentyűzeten (ilyen akár lehet mobilon, ráadásul a prediktív billentyűzetek miatt már nyugodtan számolhatunk úgy, mintha ezzel írnánk) a legnagyobb elért átlagos sebesség 59 szó per perc, amit a tesztalanyok elértek. Az átlagos (angol, más adatot nem találni, de a magyar sem lehet nagyon eltérő) szó hossza 5 karakter. 59×5 azaz 295 karakter per perc az átlagos leggyorsabb gépelés, azaz az elkövető 6118,5 percet töltött az üzenetek írásával. Ami 101,98 óra vagy 4,25 nap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?