Mégis szexelhet a HIV-per vádlottja

2014.03.05. 09:52 Módosítva: 2014.03.05. 13:15
Kilenc év után jogerős ítélet született annak a férfinek a perében, aki a vád szerint szándékosan fertőzte meg HIV-vírussal volt feleségét és barátnőjét.

Kétszer felmentették, majd jogerősen elítélték azt a 35 éves férfit, aki a vád szerint szándékosan fertőzte meg HIV-vírussal partnereit. K. Zoltán tíz hónap börtönt kapott, melynek letöltését két évre felfüggesztették - írja a Blikk.

A jogerős ítéletben magatartási szabályokat is előírtak a férfinak: még akkor sem létesíthet egészséges nővel szexuális kapcsolatot, ha védekezik és figyelmezteti partnerét a betegségéről. "Ez a döntés túlmutat az ügyfelemen. Gyakorlatilag minden HIV-, AIDS- és akár hepatitisfertőzöttet érint" - mondta a lapnak Lichy József ügyvéd.

K. Zoltánt volt felesége és korábbi barátnője perelte be kilenc évvel ezelőtt, mert szerintük a férfi bosszúból fertőzte meg őket az AIDS-et okozó HIV-vírussal. A férfi következetesen tagadta a vádakat.

A Fővárosi Törvényszék szerdai közleménye ellentmond a Blikk cikkének, eszerint "a bíróság nem rendelte el a vádlott pártfogó felügyeletét, így értelemszerűen külön magatartási szabályként sem kötelezettséget, sem tilalmat nem írt elő a számára".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport