Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégis szexelhet a HIV-per vádlottja

2014.03.05. 09:52 Módosítva: 2014-03-05 13:15:54
Kilenc év után jogerős ítélet született annak a férfinek a perében, aki a vád szerint szándékosan fertőzte meg HIV-vírussal volt feleségét és barátnőjét.

Kétszer felmentették, majd jogerősen elítélték azt a 35 éves férfit, aki a vád szerint szándékosan fertőzte meg HIV-vírussal partnereit. K. Zoltán tíz hónap börtönt kapott, melynek letöltését két évre felfüggesztették - írja a Blikk.

A jogerős ítéletben magatartási szabályokat is előírtak a férfinak: még akkor sem létesíthet egészséges nővel szexuális kapcsolatot, ha védekezik és figyelmezteti partnerét a betegségéről. "Ez a döntés túlmutat az ügyfelemen. Gyakorlatilag minden HIV-, AIDS- és akár hepatitisfertőzöttet érint" - mondta a lapnak Lichy József ügyvéd.

K. Zoltánt volt felesége és korábbi barátnője perelte be kilenc évvel ezelőtt, mert szerintük a férfi bosszúból fertőzte meg őket az AIDS-et okozó HIV-vírussal. A férfi következetesen tagadta a vádakat.

A Fővárosi Törvényszék szerdai közleménye ellentmond a Blikk cikkének, eszerint "a bíróság nem rendelte el a vádlott pártfogó felügyeletét, így értelemszerűen külön magatartási szabályként sem kötelezettséget, sem tilalmat nem írt elő a számára".