Lopott biciklivel ment betörni a bölcsődébe

2014.03.09. 09:03 Módosítva: 2014.03.09. 12:40

Mozgalmas napja volt az évszázad alighanem legszerencsétlenebb betörőjének, S. Tibor Sándor 61 éves szegedi hajléktalannak, aki rablós vígjátékokba illő kalandokat élt át Ásotthalmon.

A police.hu cikke szerint a férfi  még péntek este ellopott egy biciklit, majd betört egy használaton kívüli bölcsődébe, ahonnan ruhát, tisztálkodószereket és más használati tárgyakat tulajdonított el. Az épület átkutatása során több helyen is tüzet gyújtott, mert fázott.

Reggel átkerekezett a buszforduló melletti pizzériába, ahol italozni kezdett, de a bölcsődéből ellopott tisztálkoószereket itt felejtette, ugyanis ezek nélkül sétált át a templomkertbe. Ott épp feltört egy melléképületet, de ekkor tetten érték a rendőrök, mert egy ássothalmi lakos már előző nap értesítette a Mórahalmi Rendőrőrs körzeti megbízottját, hogy elloptak tőlük a kerékpárt, és a feltételezett tettes a templomkertben bújt el.

S. Tibor Sándor ráadásul a nagy rablókörútján megvágta magát, így az egyik ujja még akkor is vérzett, amikor a rendőrök elfogták. Kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekményeket, és így védekezett:

Csak egy ismerősömet kerestem a településen, és a plébánostól akartam pénzt kérni...

S. Tibor Sándor ellene lopás gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A rendőrség őrizetbe vette a férfit, és kezdeményezte az ügyészségen, hogy tegyenek indítványt a bíróságon az előzetes letartóztatására.