Béla
3 °C
15 °C

Napos tavaszi idő jön, hajnali fagyokkal

2014.03.09. 16:37 Módosítva: 2014.03.09. 16:37

A következő napokban napos, száraz idő várható, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. A leghidegebb órákban még lehetnek mínuszok, de a hét második felében már akár 18 fokig is emelkedhet a nappali hőmérséklet. Aztán egy hét múlva ilyenkor ránk tör az eső és viharos erejű szél!

Jön a jó idő :)

Hétfőn még napos idő várható, csapadék nem lesz. Több helyen megélénkül, főként keleten időnként meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. A gyenge fagy főként a szélvédett völgyekben valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 14 fok között várható.

Keddtől péntekig jellemzően felhőtlen, száraz, napos idő várható. Kedden a minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 13 és 16 fok között alakulnak.

Szerdán a leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, nappal 10-14 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken a hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul. Csütörtökön napközben 11-15, pénteken 13-17 fokig melegszik a levegő.

Jön a rossz idő :(

Eleinte szombaton is napos idő várható, majd megnövekszik a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. A délnyugati, majd a nyugatira forduló szél megélénkül, olykor megerősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok 13 és 18 fok között alakulnak.

Jövő vasárnap viszont már több helyen lehet kisebb eső, zápor. Emellett erős, sokfelé viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz fok valószínű. Nappal 7-12 fokig melegszik a levegő.